Haqqımızda   Canlı Radio 
Baş səhifə Siyasət İqtisadiyyat Cəmiyyət Müharibə Şou-biznes İdman Kriminal Son Xəbərlər
Son Xəbər Mədəniyyət Dünya Avto-Moto Hadisə Hava proqnozu Maraqlı Müsahibə



31 Okt
2019
09:49
717

31
Okt
09:49



Bu məhsulları təkrar qızdırmaq xəstəliklərə səbəb ola bilər

Tibb işçiləri bildirir ki, bəzi yeməklərin təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün zərərli ola bilər. XeberOxu.Az məlumatına görə, bu barədə “Food Science” yazıb.

İlk növbədə, onların sözlərinə görə, yumurtaları təkrar termik emaldan keçirmək lazım deyil. Əks halda, məhsulda onkoloji xəstəlikləri inkişaf etdirən toksin və kantseroqenlər yaranır.

Ekspertlər, həmçinin, əti təkrar qızdırmağı məsləhət görmür. Bu zülallı məhsuldur, təkrar termik emaldan sonra o, ağır qidaya çevrilir.

Mütəxəssislər kartof, çuğundur və göbələyi də qızdırmamağı məsləhət görür. Tibb işçilərinin izahına görə, bu halda məhsullar faydalı xüsusiyyət və vitaminlərini itirə, eləcə də həzmlə bağlı problemlər yarada bilər.

Məqalə:



Xeberoxu.az

ANDROID əməliyyat sistemli smartfonla

Bizimlə əlaqə saxlayın




Ən Çox Oxunanlar







Azərbaycanda orta aylıq nominal əməkhaqqı 35,8 faiz artıb







"Zaminbank"dan 1,337 milyon manat mənimsəyən bank işçilərinə hökm oxundu







"Smart-kart" tipli sayğaclar barədə yayılan məlumatlara dair "Azəriqaz"dan AÇIQLAMA







İlham Əliyev və Mehriban Əliyeva Maksim Qalkinin yaradıcılıq axşamında


Digər Maraqlı xəbərləri


Xeberler 2018 və son xeberler 2019 düzgün, tez və Azerbaycanda en son xeberler bugun birinci oxumaq üçün XeberOxu.az saytını izləyin. Xeberoxu.az Azərbaycanın xəbər saytı, Azərbaycandan ən son xəbərləri yayımlayır. Iqtisadi xeberler, Şou biznes xəbərləri , siyasi xeberler, kriminal xeberler, idman xeberleri, muharibe xeberleri, maliyye xeberleri təqdim edən ictimai-sosial saytdır.




© Xeberoxu.az 2019 Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. (012) 436-28-31, info@xeberoxu.az